Διαλέξεις στο Alexander College

Το Alexander College/University of the West of England όπως πάντα πρωτοπορεί και προτείνει στο κοινό δραστηριότητες που στόχο έχουν τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αυτή τη φορά, φέρνει στην πόλη μας, στη Λάρνακα, τον καλλιτέχνη Βασίλη Βασιλειάδη, σε μια σειρά διαλέξεων, που περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν την τέχνη, ιδωμένα μέσα από μια λογοτεχνική διάσταση, έτσι όπως, μόνο ο Βασίλης Βασιλειάδης θα μπορούσε να τα προσεγγίσει, με το δικό του, μοναδικό τρόπο. Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του Alexander College/UWE, στις 7.00μμ.

Η γλαφυρότητα του ύφους του, αλλά και η ζωντάνια και παραστατικότητα που εκπέμπει ο λόγος του, έλκει το κοινό με αποτέλεσμα ο ίδιος ο καλλιτέχνης να διαπρέπει στο χώρο του, δημιουργώντας φανατικούς θαυμαστές, όπου κι αν εμφανίζεται.

Τα θέματά του επιλεγμένα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ανακύπτουν μέσα από τους προβληματισμούς ενός σύγχρονου καλλιτέχνη που διερωτάται, ερευνά, προβληματίζει τους δέκτες του και προσπαθεί να τους οδηγήσει στην ανακάλυψη της δικής τους αλήθειας.

 

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

  • “Το Άλεφ του Μπόρχες” – Τετάρτη 10/12/2014
  • “Ετεροτοπίες – Μια θεωρία του Φουκώ” Τετάρτη 28/01/2015
  • “Σύντομη εισαγωγή στην Αλχημεία και η Μελαγχολία του Durer” Τετάρτη 11/02/2015
  • “Giotto Di Bondone, ο βοσκός που πέρασε το κατώφλι του Μεσαίωνα” Τετάρτη 25/02/2015